Informació

Durant aquest segon trimestre hem posat a la vostra disposició moltes lectures, entre les quals podeu trobar les següents:


NUEVE LIRAS DE HIEDRA Y UN SECRETO, adaptación de Alfredo Reina y Emilia Navarro

Comunicar nuestros sentimientos se puede convertir en un tabú, por miedo a que la sensibilidad cruce la delgada línea que la separa del ridículo. Cada época, cada cultura, cada poeta elaboran de forma diferente su experiencia del amor, la amistad, la naturaleza, el paso del tiempo o el sentido de la vida. Ésta es la historia sentimental de la poesía española hasta el siglo XVIII.

Aquest fred mes de gener us volem recomanar des de la biblioteca unes quantes lectures ben diferents:


MOUNT CANIGÓ, de Jacint Verdaguer

Acclaimed troughout Europe soon after its publication in 1886, "Mount Canigó" is set in eleventh-century Catalonia, mostly on the French side in what is today the region of Rosselló, during the Christian reconquest of the Spanish March, today Catalonia.

The waging of war between Christians and Saracens is interlaced with an intracultural clash between a folk mythology rooted in the natural geography, where the Pyrenean faeries reign supreme, and the broadly institutionalized hegemony of early medieval Christendom.

Llegiu-ne més

Per aquest final de tardor i començament d’hivern us volem recomanar des de la biblioteca unes quantes lectures ben diferents:


MAR DE TOTS, de Carles-Jordi Guardiola

El llibre és una tasca de recopilació de descripcions i impressions d'una quarantena d'autors que ha anat a càrrec del filòleg Carles-Jordi Guardiola, fundador i editor d'Edicions la Magrana durant vint-i-cinc anys.

Fascinat per una terra marcada pel vent i la sal, per "aquest immens roc, aquest penyal que clava les seves urpes al mar", explica Guardiola, però també per la gent que l'habita, la publicació invoca els textos d'Anna Maria i Salvador Dalí, Quima Jaume, Josep Pla o Joan Vinyoli per construir un viatge literari que avança del nord cap al sud, de la carena de les Alberes fins a Cadaqués, passant per Sant Pere de Roda, el Port de la Selva o la Mar d'Amunt i la Mar d'Avall.

Llegiu-ne més

TERRA DE GESTES I DE BEUTAT. GIRONA, de X. Monsalvatge i J. Pla

Terra de gestes i de beutat és l’enciclopèdia sentimental de Girona. És un llibre que es fa estimar tant com es feia desitjar. Xavier Monsalvatje i Joaquim Pla l’han redactat d’una manera perfecta.

Per una raó que no m’és possible dir aquí -temorós com sóc dels punts suspensius, que jo, abans mateix que la Censura, he declarat immorals-, l’emoció que ara em porta aquest llibre és menys pura que la que m’hauria portat un any endarrere. La publicació d’una obra així em dóna ocasió a avançar un dels projectes acariciats dels promotors de la biblioteca “Minerva”. (Eugeni d'Ors)

Llegiu-ne més

Altres