Informació

La Setmana de la Ciència és l’esdeveniment anual europeu més important pel que fa a la divulgació de la ciència i la tecnologia. Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Enguany se n’ha celebrat la 22a edició del 10 al 19 de novembre i l’institut Cendrassos, com no podria ser d’altra manera, ha participat organitzant el segon concurs d’enigmes científics per primer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius. El professorat del departament de ciències ha plantejat un enigma per cada dia de la setmana per despertar la curiositat científica de l’alumnat. No tan sols la participació és considerable sinó que el grau d’encert dels enigmes és molt elevat.

Els passats 4 i 5 de desembre, el centre va dissenyar un seguit d’activitats per cada curs que completaven i posaven fi a la setmana de la ciència.

Pel que fa als alumnes de segon d’ESO, el dimarts 5 de desembre, van competir en una gimcana científica i d’orientació realitzada pels voltants del Castell de Sant Ferran. Els equips de vuit persones havien de completar en el menor temps possible set proves entre les quals hi havia jocs d’enginy, reptes científics, petites pràctiques que fem al laboratori portades a la natura, etc. Cada prova realitzada correctament i en el temps assignat els servia per restar temps del total de la prova.

Altres