Informació

El Departament de Tecnologia ha tornat a organitzar la sortida lectiva al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) pels alumnes de 3r d’ESO, que s’ha dut a terme el 8 de maig. La novetat d’enguany ha sigut afegir un segon museu a la visita, el centre de documentació i museu tèxtil de Terrassa (CDMT).

En aquesta edició, la visita al mNACTEC s'ha estructurat en dues activitats que son: una visita lliure al museu, centrada en les màquines simples i els motors tèrmics; i una visita teatralitzada de la zona del museu que manté el regust del seu origen com a fàbrica tèxtil, on els alumnes intenten posar-se a la pell d’uns nous treballadors en el seu primer dia de feina.

El passat dimarts 6 de març els alumnes de 2n d'ESO van visitar al Museu tèxtil del Ter, situat a Manlleu i a la Casa Riera Ordeix de Vic. Es tractava d'introduir els continguts que s'estudiaran, en aquest tercer trimestre, a l'assignatura de tecnologia.

El primer lloc visitat és una antiga filatura situada just al costat del riu Ter que des del 2004 funciona com a museu. En ell, els alumnes van realitzar un taller d'elaboració artesanal de fil a partir de llana. Van utilitzar unes eines molt rudimentàries per tal de pentinar la fibra i després van manipular-la fins a obtenir fil. Ràpidament es va posar de manifest que la producció de fil, de manera artesanal era molt baixa i, que en aquell temps, va caldre que algun enginyer dissenyés i fabriqués una màquina per augmentar-ne la producció.

Altres