Informació

Per combinar les funcions principals de l’Aula d’Acollida, que són ajudar a l’alumnat nouvingut amb les eines lingüístiques bàsiques per incorporar-se a l’activitat acadèmica i fer-los conèixer l’ambient geogràfic i cultural amb què conviuen, els alumnes del grup 0 (inicial) hem fet darrerament dues activitats fora de l’institut.


Exposició “Nines del Món”. Museu del Joguet de Catalunya.

A l’abril vam aprofitar l’exposició temporal “Nines del Món” al Museu del Joguet de Catalunya. Les nines i els ninots són unes representacions humanes que tenen una llarga història com a joguet simbòlic infantil però també com mediadors màgics i religiosos. La mostra recollia més de 200 exemplars de tots els continents a partir d’una col·lecció particular molt rica i variada. Vam poder veure-hi els diferents materials amb què s’han construït tradicionalment (de la pedra al tèxtil), i les diferents formes, actituds i guarniments que representen segons la cultura que les ha produïdes.

D’altra banda, el mateix grup 0 el passat dia 9 vam visitar el Piribús, una exhibició itinerant dedicada al Pirineu, instal·lada dalt d’un autobús adaptat. L’exposició és promoguda per diverses institucions i les diferents administracions dels dos vessants de la muntanya que fa de frontera política.


Interior de l’exposició itinerant Piribús que ha visitat Figueres.

Es tracta d’un espai expositiu molt aprofitat, amb unes mostres ben seleccionades que il·lustren des de la història natural (geologia, hidrografia, botànica, fauna, etc.) fins a la intervenció humana (història de l’ocupació, assentaments, cultura, llengües...). S’hi posen en joc diferents recursos pedagògics i sensitius: la vista, el tacte, els sons... fins la realitat augmentada.

Un recorregut virtual molt ben construït a partir de les muntanyes que uneixen Catalunya, Andorra, l’Aragó (Aragón), Navarra (Nafarroa), Occitània (Llenguadoc o Lengadòc i Gascunya o Gasconha) i País Basc (Euskal Herria). Un trajecte que nosaltres només hem tastat sense moure’ns de Figueres, a prop de les festes de la Santa Creu, però que convida a ampliar l’experiència sobre el terreny.

Altres