Informació

El passat dijous 5 de desembre vam fer la 1a trobada amb els alumnes del club de lectura per comentar els llibres llegits. Els alumnes van tractar diferents aspectes dels respectius llibres entre els quals destaquem els personatges, l’espai, el temps i l’opinió personal.

En Pere Vidal protagonista de La casa sota la sorra és un jove barceloní que troba feina a través d’un misteriós anunci al diari. A partir d’aquí viurà una gran aventura que el portarà fins El Caire on descobrirà la casa sota la sorra.

Dimarts, dia 2 d’abril, els alumnes del club de lectura de 1r i 2n d’ESO es van reunir per comentar el llibre de Pau Joan Hernàndez: La balada del funicular miner.

Tots els lectors van estar d’acord en què era una història carregada d’intriga i misteri a l’inici i final de la novel·la; però que el desenvolupament els havia resultat una mica massa lineal. De totes maneres, van explicar que el desenllaç havia estat molt sorprenent i que no se l’esperaven.

També van tractar el tema dels personatges, el de la temàtica i el títol de l’obra.

L’escriptor figuerenc Àngel Burgas, convidat pel nostre Club de lectura, es va trobar el passat dijous 31 de gener amb els alumnes que formen part del club. La xerrada-col.loqui va tenir lloc a la biblioteca del centre i hi van participar una trentena d'alumnes d'ESO, dos dels professors dinamitzadors del club i el mateix escriptor.

L'autor entre d'altres de “Kamal i els alfabetistes” i “Noel et busca” va parlar amb els joves lectors sobre els ets i uts de la seves novel·les i de com aconsegueix donar forma a les diferents històries versemblants que sorgeixen de la seva imaginació.

Altres