Informació

Els alumnes del Club de Lectura us volem recomanar l’últim llibre que hem comentat durant la darrera reunió del club i que podeu trobar a la biblioteca del centre: L’amic retrobat, de l’advocat jueu Fred Uhlman (1901-1985). Aquesta novel·la està basada en la pròpia experiència del novel•lista, i explica com l’aparent fèrria amistat entre un noi jueu i un jove membre de l’aristocràcia alemanya es trenca per l’arribada al poder de Hitler l’any 1933. Molts anys després, sense esperar-s’ho, els antics amics es “retrobaran” novament.

Els aspectes de la narració que més han agradat als alumnes són el tractament de l’amistat entre els dos nois i el final “inesperat” de la novel•la. “El recomano als lectors que vulguin experimentar l’altra cara de les històries entre nazis i jueus”, destaca en Joan Lambea.

La Júlia Prat recomana el llibre “a la gent a qui no li agrada gaire la lectura, perquè pot “enganxar” a qualsevol.”

Per la seva banda, l’Anna Bernal afegeix: “Aquest llibre m’ha commogut ja que, tot i que és una història dura, m’ha agradat molt l’amistat tan sincera que tenen els dos protagonistes. D’altra banda, crec que és molt peculiar perquè té un final poc corrent (...)”.

Altres