Informació

El passat dimarts 19 de desembre els alumnes de 1r i 2n de batxillerat que cursen la matèria d'Economia de l'Empresa van anar a visitar la planta embotelladora de Coca-Cola a Martorelles i a l'associació FETS- Finançament Ètic i Solidari- de Barcelona.

A la planta embotelladora de Coca-Cola ens van explicar el seu procés productiu. Aquest comença amb la barreja d'aigua calenta, prèviament purificada, i sucre, després se li afegeix el concentrat de Coca-Cola, que prové d'una fàbrica d'Irlanda, i, finalment, just abans d'embotellar-se se li afegeix el gas.

Com a curiositat, cal destacar que aquesta planta és la més moderna del grup a Europa i a part de la Coca-Cola, embotella altres begudes, entre elles, els sucs Minute Maid, Aquarius, Sprite, Nestea, Powerade, Fanta, etc.

A la tarda vam anar a la seu de FETS, al carrer Casp. FETS és una associació de segon nivell que agrupa entitats catalanes del Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària, que volen promoure el finançament ètic i solidari al nostre país.

Aquí ens van explicar de manera molt dinàmica l'origen i funcionament del sector bancari i les principals diferències entre la banca ètica i la banca tradicional. Destacant que la banca ètica té com a objectiu finançar activitats econòmiques que tinguin un impacte social positiu.

Altres