Informació

El passat 16 d’abril es va celebrar la 2a Jornada d’Emprenedoria, enguany dedicada a la gastronomia. L’organització va anar a càrrec del seminari d’Emprenedoria de l’institut i aquest any va comptar amb la col·laboració dels cicles formatius de cuina i restauració de l’Olivar Gran. L’objectiu d’aquesta jornada era promoure l’actitud emprenedora entre els alumnes de batxillerat i cicles.

Els ponents convidats són joves emprenedors de l’àmbit de l’alimentació: els fundadors de laCroket, l’Eric i l’Oriol Saíz, i per altra banda la Ingrid Rahola, cofundadora de Llagurt i el lloc escollit va ser la sala d’actes de l’Escola d’hostaleria.

Es va iniciar l’acte amb la intervenció, per part de l’Ajuntament de Figueres, del tinent alcalde Jordi Masquef i del cap de l’àrea econòmica, David Carvajal, que ens van presentar els recursos i serveis que l’ajuntament posa a disposició dels emprenedors.

La primera ponència va anar a càrrec dels fundadors de laCroket, empresa especialitzada en croquetes d’autor i 100% casolanes que ens van explicar el seus orígens i l’evolució que ha seguit aquesta empresa que actualment elabora 12.000 croquetes diàries.

Després va ser el torn de Llagurt, dedicada a l'elaboració i venda de productes fets a base de iogurt natural complementat amb productes de km0. Amb una ponència dinàmica a través de preguntes per part dels alumnes, l’ Íngrid ens va desvetllar alguns dels “secrets” del seu projecte que ja compta amb gairebé 30 establiments arreu de Catalunya.

Durant la pausa, els assistents van poder degustar el Llagurt i les croquetes artesanes, obsequi de les empreses convidades i presentades pels alumnes del cicle d’hostaleria.

Van tancar l’acte el director de l’Olivar Gran, Rafa González, i Helena Cortada, directora de l’institut Cendrassos. Cal destacar la bona acollida de l’alumnat a aquesta proposta que es va traduir en preguntes molt interessants als diferents ponents.

Altres