Informació

El passat dimarts 15 de maig els alumnes de 3r d'ESO que cursen la matèria optativa d'Emprenedoria i han creat la cooperativa escolar SomJov van anar a Girona per assistir a la jornada d'emprenedoria dels instituts de les comarques gironines.

Aquestes cooperatives formen part del projecte EJE que té com a principal objectiu que els alumnes de secundària tinguin un primer contacte amb el món empresarial, mitjançant la creació i la gestió d’una empresa, desenvolupant una activitat mercantil d'intercanvi de productes amb una cooperativa sòcia.

La jornada va ser organitzada per Empren.gi (Associació per a la promoció del cooperativisme i l’emprenedoria als centres educatius de les comarques de Girona) formada per professors de diferents instituts de la província i va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç i la Fundació Princesa de Girona.

La primera part va transcórrer a l'Auditori de Girona i va consistir en la presentació de l'Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, una xerrada a càrrec de la Sra Anna Arisa, representant de Cooperatives de Treball de Catalunya, i el lliurament de diplomes als 250 alumnes participants.

La segona part de la jornada va consistir en el mercat, en un dels accessos a la Devesa, a càrrec de les 17 cooperatives de la demarcació de Girona que enguany formen part d'aquest projecte.

La nostra cooperativa oferia productes de l'Alt Empordà de gran qualitat i reconeixement , i va incloure, formatges del Mas Marcè, melmelades de Can Tuies, embotits de la Carnisseria Joan i Elena, galetes del Forn de la Barceloneta, oli de la Cooperativa d'Espolla i mel d'Abellaires Empordanesos , així com braçalets i collars elaborats pels mateixos alumnes de la cooperativa.

La cooperativa sòcia d'aquest curs ha estat la Llavor de la Cooperativa de l'Institut Carles Rahola de Girona.

Cal destacar el treball i la il-lusió dels nostres alumnes per preparar aquesta jornada !

Altres