Informació

El dimecres 26 de gener, l’ institut Cendrassos de Figueres va organitzar una jornada sobre “Les capacitats diferents”. La idea va sorgir del Parlament Verd del centre – format per tots els delegats/des dels diferents grups- ja que enguany s’ha incorporat una alumna cega. Al llarg del dia l’alumnat va realitzar diferents activitats encaminades a comprendre millor l’origen i/o les causes de certes discapacitats, de com afecten aquestes en la vida quotidiana i d’experimentar per uns moments les sensacions de les que les pateixen.

El president de l’ONCE de Figueres va oferir una xerrada després de la qual els alumnes van poder manipular alguns dels objectes que utilitzen sovint les persones amb deficiències visuals i van poder acaronar un preciós i agraït gos pigall. Un especialista en Educació Física del centre de Recursos de l’ONCE de Barcelona va dirigir i assessorar els professors d’educació física per tal de realitzar varis tallers de goalball – futbol amb els ulls tapats -.

Una mestra itinerant especialista en deficiències visuals va preparar un taller de lectoescriptura en Braille. Un membre de l’entitat MIFAS va ser el responsable d’organitzar partits de bàsquet amb deu cadires de rodes i ,un altre, de realitzar una xerrada molt impactant sobre el que li havia suposat quedar tetraplègic després d’un accident. La jornada va culminar amb el visionat de varis documentals i una pel·lícua sobre la temàtica de les deficiències visuals.

Volem agrair públicament la col·laboració desinteressada de l’ONCE ,que va fer possible que moltes de les activitats programades es poguessin realitzar, i als membres de les associacions respectives,agrair-los la tasca que realitzen ja que no només ens van sensibilitzar si no que ens van donar una lliçó de vida.

 

Altres