Informació

Per aquest final de tardor i començament d’hivern us volem recomanar des de la biblioteca unes quantes lectures ben diferents:


MAR DE TOTS, de Carles-Jordi Guardiola

El llibre és una tasca de recopilació de descripcions i impressions d'una quarantena d'autors que ha anat a càrrec del filòleg Carles-Jordi Guardiola, fundador i editor d'Edicions la Magrana durant vint-i-cinc anys.

Fascinat per una terra marcada pel vent i la sal, per "aquest immens roc, aquest penyal que clava les seves urpes al mar", explica Guardiola, però també per la gent que l'habita, la publicació invoca els textos d'Anna Maria i Salvador Dalí, Quima Jaume, Josep Pla o Joan Vinyoli per construir un viatge literari que avança del nord cap al sud, de la carena de les Alberes fins a Cadaqués, passant per Sant Pere de Roda, el Port de la Selva o la Mar d'Amunt i la Mar d'Avall.

Llegiu-ne més

TERRA DE GESTES I DE BEUTAT. GIRONA, de X. Monsalvatge i J. Pla

Terra de gestes i de beutat és l’enciclopèdia sentimental de Girona. És un llibre que es fa estimar tant com es feia desitjar. Xavier Monsalvatje i Joaquim Pla l’han redactat d’una manera perfecta.

Per una raó que no m’és possible dir aquí -temorós com sóc dels punts suspensius, que jo, abans mateix que la Censura, he declarat immorals-, l’emoció que ara em porta aquest llibre és menys pura que la que m’hauria portat un any endarrere. La publicació d’una obra així em dóna ocasió a avançar un dels projectes acariciats dels promotors de la biblioteca “Minerva”. (Eugeni d'Ors)

Llegiu-ne més

ALES NEGRES I XAMPINYONS, de David García

És un treball d’investigació històrica al voltant dels atacs aeris patits per la capital empordanesa durant la Guerra Civil espanyola i la defensa passiva, i activa, que es va desenvolupar per defensar-se dels mateixos.

Aquesta obra ha estat construïda sobre dos pilars mestres, els bombardeigs i els refugis, els quals han estat reforçats per altres secundaris que ajuden a contextualitzar els fets en el marc de la Guerra Civil i entendre els esdeveniments amb la màxima informació possible.

Llegiu-ne més

VIURE AL LÍMIT, de David Skipper

En Simon i en Darren sempre s'han fet costat, sobretot des que la mare d'en Darren viu amb en Milo, un bàrbar que apallissa el noi; i també des que el germà petit d'en Simon està greument malalt.

Les noies, les drogues i les bandes s'han convertit en una part important de la vida, i rondar per la via del tren ja és alguna cosa més que un joc. Però l'amistat sempre perdura, malgrat la duresa de la vida.

Llegiu-ne més

EL REINO DEL DRAGÓN DE ORO, d'Isabel Allende

La estatua del Dragón de Oro permanece oculta en un reino pequeño y misterioso, enclavado en la cordillera del Himalaya. Y según cuenta la leyenda, este magnífico objeto, un poderoso instrumento de adivinación incrustado de piedras preciosas, preserva la paz de estas tierras.

Una paz que ahora, por la codicia en el alma de los hombres, puede verse perturbada. En El Reino del Dragón de Oro, Isabel Allende nos invita a entrar en una doble aventura. Alexander Cold, su abuela Kate y Nadia Santos, los protagonistas de La Ciudad de las Bestias, han vuelto a reunirse.


Trobareu totes les novetats de la bibioteca del centre al blog:

Altres