Informació

Com cada any, el present 2019 l’Institut Cendrassos, amb la col·laboració de l’AMPA del Centre, convoca els PREMIS SANT JORDI de creació literària.

Escultura obra de Jodi Harvey-Brown
Escultura de Jodi Harvey-Brown

BASES GENERALS

 1. Pot prendre-hi part qualsevol persona matriculada al centre. Si no s'indica el contrari en la convocatòria, cal entendre que la participació és individual.
 2. Tots els escrits, imatges i vídeos han de ser originals i inèdites. Les llengües acceptades són el català o el castellà, depenent del premi a què optin.
 3. Els treballs s’han de lliurar per duplicat: una CÒPIA EN PAPER per al professor de la matèria, i una CÒPIA DIGITAL amb nom, cognoms, curs i grup a l'adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
 4. El termini de lliurament finalitza el 29 de març.
 5. Els jurats estaran compostos per membres del Departament de Català i del Departament de Castellà, ajudats pels d’Educació Visual i Plàstica, segons correspongui. Els jurats podran proposar accèssits als premis o declarar-los deserts. La decisió serà inapel·lable.
 6. Prendre part en el concurs implica acceptar les bases presents i la cessió dels drets de publicació i difusió de l’obra a favor de l’Institut Cendrassos.
 7. L’acte públic de lliurament dels premis serà dilluns dia 23 d'abril, durant la celebració escolar de la festa de Sant Jordi.

PREMI COMÚ CATALÀ – CASTELLÀ

CANVIA LA LLETRA D'UNA CANÇÓ

 • Categoria única. Participació voluntària.
 • Els professors cantaran la cançó durant el festival de final de curs.

PREMIOS EN LENGUA CASTELLANA

PREMIO AL MEJOR TEXTO LITERARIO, DE ASUNTO LIBRE (NARRATIVO, POÉTICO O TEATRAL)

 • Extensión: entre 1 y 2 páginas impresas.

Categorías:

 • Primer premio absoluto de ESO, Bachillerato y ciclos.
 • Premio específico de Primer ciclo de ESO.
 • Premio específico de Segundo ciclo de ESO.
 • Premio específico de Bachillerato y Ciclos Formativos.

PREMIO A LA MEJOR ADIVINANZA

 • ESO, Bachillerato y Ciclos Formativos.
 • La adivinanza debe tener una mínima elaboración literaria (juegos de palabras, imágenes, etc.), y debe entregarse acompañada de la solución en la cara posterior del folio o cartulina.

PREMIS EN LLENGUA CATALANA

1r ESO: PUNT DE LLIBRE

Elaboració d’un punt de llibre acompanyat d’un petit text: poema, frase... Aquesta activitat es portarà a terme conjuntament amb el departament d’Educació Visual i Plàstica).

2n ESO: PORTAPARAULES

text en prosa o en vers vinculat a un objecte que en sigui el suport material i alhora el motiu temàtic.

3r ESO: POESIA VISUAL

Creació de poesies visuals.

4t ESO: DIT I GEST

elaboració d’una seqüència fotogràfica a partir d’un missatge; la imatge com a eina de comunicació no verbal. Les fotografies s’hauran de presentar en format 13x18 cm.).

BATXILLERAT: JOAN BROSSA

Elaboració d’escrits diversos relacionats amb la figura del poeta. Es presentaran impresos, a doble espai i per una sola cara.

Altres