Informació

Le mois d’Avril dernier, quelques élèves du lycée Cendrassos se sont présentés aux épreuves officielles DELF scolaire de Français (Diplôme d’Étude en Langue Française). Mais non seulement se sont présentés ses élèves sinon qu’en plus les aspirants ont eu de bons résultats.

Les candidats se sont présentés pour le niveau A2 et aussi pour le B1. Il faut tirer l’attention sur le fait que ces épreuves sont réalisées à travers de l’Alliance Française et les diplômes sont accordées par le Ministère d’Education Nationale de France. C’est-à-dire, ils sont des diplômes officiels de langue française et reconnus à niveau international par 174 pays. Précisons que ces diplômes ont une valeur non seulement internationale sinon qu’aussi sa valeur est indéfinie. Les examens consistants a l’évaluation des quatre compétences de la langue (compréhension et production orale – compréhension et production écrite) permettent aux candidats d’avoir cette reconnaissance internationale s’ils ont obtenu une note supérieure à la moyen (50 sur 100).

Aquest passat 1 de juny els dos grups d’alumnes de 4t d’ESO que cursen l’optativa d’Economia van visitar l’Ajuntament de Figueres, a on el tinent alcalde, el Sr Jordi Masquef, ens va explicar de manera molt amena i didàctica l’evolució del pressupost municipal entre el 2011 i el 2018, així com les principals partides de despeses i ingressos dels pressupostos de l’any en curs, i com aquestes es relacionen amb el dia a dia dels ciutadans de Figueres.

Aquesta visita va permetre conèixer de primera mà i amb una vessant més pràctica, alguns dels conceptes estudiats a classe relacionats amb el Sector Públic (dèficit, superàvit, equilibri pressupostari, política fiscal expansiva...etc.)

Els alumnes de 2n de CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web (DAW) van defensar els seus projectes finals el dia 31 de maig a la sala polivalent del centre, davant del tribunal (els professors del cicle) i també dels alumnes de 1r de DAW.

Es van presentar set projectes, tots ells molt interessants i en aquest ordre: "Moment" (Cristian Iulian Moraru), "El guitarrista" (Oriol Julià Brunet), "Indieteca" (Dmytro Holota), "Glishworld" (Victor Matilla Sanchez), "Blaizex" (Alex Puga Duran), "CendraCine" (Hamza Saddouki) i "Centro Mail" (Albert Redal Vila).

L'acte es va desenvolupar molt bé, i fins i tot, malgrat els nervis dels alumnes, va haver-hi moments divertits i distesos. A més a més, la majoria dels projectes estaran disponibles per consultar-los en repositoris públics GitHub.

La valoració del jurat va ser positiva, i vol aprofitar aquestes línies per agrair la feina feta pels alumnes, i els hi desitja molts d'èxits en la seva futura carrera professional. Enhorabona!

Alumnes d'ESO del nostre institut han presentat aquest passat cap de setmana els seu projectes tecnològics a la Mostra de Treballs de Tecnologia de l'Alt Empordà - TRAMUNTEC. En l'exposició, a la casa Empordà de Figueres, s'han pogut visitar els projectes de més de 150 alumnes de centres educatius de l'Alt Empordà durant el divendres 25 i dissabte 26 de maig.

Els alumnes Martí Villen, Guillem Rico, Martí Villén, Dani Chávez i Carlos Sanz, tots ells de 1r ESO, han exposat els seus jocs de sobretaula amb materials reutilitzats amb l'objectiu de a donar-los un nou valor, potenciar el seu reciclatge i contribuir en la protecció del medi ambient

El passat 24 de maig, els alumnes de 2n curs del CFGM de Gestió Administrativa van fer una visita a la Mútua Universal de Figueres. Allà la Teia Buixeda, responsable de l’oficina, juntament amb el tècnic de prevenció de riscos laborals, l’administrativa i la infermera ens van explicar com funciona una mútua i quines gestions cal fer en cas de patir un accident laboral.

Van visitar les instal·lacions de la mútua i van conèixer les tasques que s'hi desenvolupen des de tots els perfils professionals, tot amb explicacions d'experiències i casos reals viscuts a Figueres sobre diferents accidents laborals.

Va ser una visita molt interessant i productiva!.

Altres