Informació

El dijous 15 de març, els alumnes que estan cursant el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa de primer i segon, varen visitar la 13a Fira Internacional d’Empreses Simulades, que es va celebrar a Fira Barcelona els dies 14, 15 i 16 de març.

Aquesta Fira ofereix l’oportunitat de compartir pràctiques, feina i experiències amb els alumnes, professors i institucions que participen en la xarxa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives).

Els alumnes treballen en diferents llocs de treball d’una empresa fictícia, però versemblant; al nostre institut les empreses són Almàssera de l’Empordà, SLS i Aroma de Tramuntana, SLS. És a dir, es posen en el lloc d’un empleat de l’empresa i desenvolupen les tasques que els correspondrien.

És un entorn ideal per formar i avaluar les habilitats dels alumnes, tant a nivell professional, lligades estrictament al lloc de treball concret, com a nivell social, i aquestes últimes només es poden comprovar “in situ”: autonomia, iniciativa, organització del treball, polivalència, treball en equip... i són de les més valorades per una empresa.

Aquesta iniciativa es porta a terme amb la complicitat de més d’una seixantena d’empreses vingudes d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, etc. a part de les que vénen d’altres comunitats com poden ser l’Aragó, el País Basc, Navarra o Galícia.

Els nostres alumnes han tornat de la fira amb un munt de comandes i contactes tant nacionals com internacionals que els serviran per a iniciar noves relacions comercials amb altres empreses simulades.

Altres