Informació

Dolors Garcia Cornellà, l'11 d'abril, ens ha parlat de la seva novel.la "L'esclau del Mercadal" (2004) als alumnes de 2n d'ESO que l'han llegit durant el segon trimestre. Ha estat molt interessant ! Ens ha dit que ja fa més de vint anys que és als instituts parlant de la seva obra. Avui ha vingut al nostre gràcies a la Institució de les Lletres Catalanes, gràcies al programa "Els autors a l'aula", que permet que els escriptors vagin a les escoles i instituts a parlar dels seus llibres.

Ens ha dit que als 10 anys, a l'aula de matemàtiques, va saber que volia escriure i que sempre que podia, a partir d'aquell moment, a la classe només escrivia contes, fins que la monja del Vedruna de Girona la va enxampar! També escrivia microcontes per felicitar el Nadal als seus familiars i amistats, des de ben petita. Ens ha dit que per ella escriure és com cuinar: "Per cuinar necessitem ingredients. Per escriure, necessitem personatges, època, escenari..." Ja fa 32 anys que escriu i té més de 70 títols publicats.

L'esclau del Mercadal, Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d'interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual.

Altres