Informació

El passat dia 29 de novembre el grup de 2n E que treballem el projecte Coneixem el riu la Muga realitzàrem el treball de síntesi del trimestre amb la sortida: La descoberta de la Muga. Malgrat el mal temps, vam poder realitzar quasi tot l’itinerari l les activitats proposades.

Vam sortir de Figueres i el recorregut va ser: La Vall, Llers, Terrades,St. Llorenç de la Muga, Albanyà i de tornada el pantà de Boadella. No vàrem poder anar al curs alt de la Muga per a veure les gorgues ja que el temps no acompanyava. L’activitat la vam iniciar en el curs mitjà de la Muga, recorrent un tram del riu, recollint mostres de la vegetació de la ribera i començant el reportatge fotogràfic de la sortida.

Visitàrem el poble d’Albanyà, amb la seva plaça, l’església romànica, la font i el rellotge de sol freqüent a molts pobles de l’Empordà.

A St. Llorenç de la Muga a part de continuar un tram més del curs mitjà del riu vam visitar el poble medieval molt interessant per a la seva muralla, les seves torres i els tres portals: alt ,mitjà i baix.

Recordàrem el que hem estudiat de l’Edat Mitjana en aquest 1r trimestre i continuàrem amb el reportatge fotogràfic i visitant també la plaça, l’església i com no, fotografiant el rellotge de sol.

Al final de la visita veiérem el rentador i el reg del molí que durant molt temps donava vida al poble.

Com a última parada del trajecte , el Pantà de Boadella on vam poder observar la presa ,el pantà i estudiar els recursos hidràulics del riu la Muga que continuarem treballant en el 2n trimestre.

La sortida de la Descoberta de la Muga, va ser molt interessant i ens serà de molta utilitat per a seguir treballant en el projecte.

Altres