Informació

El Consell Català de Ressuscitació (CCR), conjuntament amb les Delegacions territorials dels Departaments de Salut i d’Ensenyament de la Generalitat va iniciar un procés per tal d’incloure el suport vital dins del currículum escolar.

Aquest programa, que enguany s'ha començat a implantar a la província de Girona, dura tota l'etapa educativa de P3 a 2n de Batxillerat. És un sistema de formació en espiral, on cada any s'apren una cosa nova i es va fent un petit recordatori del que s'ha treballat als anteriors fins a obtenir a 4rt ESO les eines necessàries per fer el possible per poder ressucitar a una persona que ha tingut una parada cardíaca. A part també reben un certificat del CCR.

El més important d'aquest programa és la quantitat de gent formada que tindrà la societat per ser capaç d'actuar davant una parada cardíaca. A més, s'ha demostrat amb els programes pilots, que tot el que aprenen els alumnes ho transmeten a les seves famílies, de manera que acabarem tenint una societat formada en el suport vital bàsic.

Durant la setmana del 4 al 6 de maig, els alumnes de 1r d'ESO de l'institut han començat les pràctiques de Suport Vital Bàsic (SVB).

Altres