Informació

Aprofitant la celebració de la Setmana de la Ciència, el Departament d'Experimentals convoca aquest concurs obert a l'alumnat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius del nostre centre. Trobareu el funcionament i les bases a l'article II concurs "Enigmes de Ciència"

Aquí hi teniu els enigmes del dilluns 13 de novembre de les diferents categories:


1a CATEGORIA: 1r i 2n ESO

Sis treballadors d’una agència de viatges volen anar de dos en dos a diferents establiments de turisme sostenible per provar-los i així poder aconsellar els seus clients:

    • EL CÀMPING VERDET.
    • LES CABANES DEL BOSC.
    • L’HOTEL ECOFRIENDLY

Sabem que la Maria no va al càmping perquè acompanya en Miquel (que no va a l’hotel). En Josep és una mica “pijo” i passa de de cabanes i càmpings, ell va a l’hotel. Si la Paula no va acompanyada d’en Martí i tampoc va a l’hotel. Pots dir on dormirà la Clàudia?


2a CATEGORIA: 3r i 4t ESO

En Joel de Can Tusquet viu a un poble d’alta muntanya on només es pot arribar amb 4x4. Els seus avis li van deixar una masia que ell ha reformat: ha posat plaques solars, té un pou d’on treu aigua potable i té uns quants animals dels quals obté les primeres matèries. com que la masia és molt gran, ha pensat de fer un hotel rural sostenible, però té un problema, li vol posar el nom d’un científic. Amb les 4 pistes que ens dóna, podries esbrinar quin és el nom d’aquest científic?


3a CATEGORIA: BTX i Cicles Formatius

En Pere i la Martina son una parella defensora del medi ambient. Aquest estiu han marxat uns dies de vacances amb els seus tres fills a un hotel sostenible. En arribar, el recepcionista va demanar a la Martina l’edat dels seus fills i ella va respondre:

    • El resultat de multiplicar l’edat de la Rosa per la d’en Quim i per la d’en Pol és 36 i si les sumem, casualment, és el número d’habitació que ens has assignat.

El recepcionista va començar a entrar les dades a l’ordinador de cop es va adonar que amb aquesta informació no en feia prou i els hi va fa saber. Llavors, en Pere li va dir:

    • Tens raó, el meu fill gran l’any passat va anar a una casa de colònies sostenible.

Altres