Informació

El dimarts 27 de febrer vam anar a Llançà amb els alumnes de Biologia de 1r de batxillerat. La nostra intenció era realitzar la pràctica de reproducció artificial de garotes de mar però, un cop a Llançà, vam trobar molt mala mar, preludi de la llevantada que va venir els dies següents inundant tot el port. Vam intentar, sense assumir riscos, agafar les garotes justes que necessitàvem però amb l’onatge, tot i les ganes i la perseverància, va ser impossible.

Aprofitant l’entorn on érem vam canviar l’objectiu de la sortida i ens vam posar a estudiar macroscòpicament i també al microscopi òptic organismes que vam localitzar a la mateixa cala: espermatozoides de garota, estructura de l’alga Codium bursa, els cloroplasts i les arrels rizomorfes de Posidonia, ou de tauró gat, ou de rajada.

També vam comentar i observar algunes de les adaptacions d’organismes a viure en condicions d’elevada salinitat i onatge. Per acabar les nostres observacions vam recórrer un tall de camí de ronda on vam comentar i observar la planta invasora Carpobrotus.

Altres