Informació

El passat dimecres 2 i divendres 4 de maig, enmig de les fires i festes de la Santa Creu, els alumnes de primer d’ESO, acompanyats d’un bon nombre de professors i d’un grup d'alumnes del batxillerat científico-tecnològic, van realitzar una sortida a Cabanes per estudiar els paràmetres físico-químics, biològics, ambientals, paisatgístics i d'aprofitament humà d'un tram de la Muga.

Aquesta sortida estava enmarcada dins les activitats de la setmana de la ciència realitzada el passat mes de novembre i s'havia hagut d'anul·lar en un parell d'ocasions per falta d'aigua a la llera del riu. Finalment, els alumnes van poder gaudir dels vuit tallers que es van organitzar i que van permetre portar el laboratori a la natura.

D’aquesta manera s'han estudiat i observat: els macroorganismes, els microorganismes, la flora i la fauna de la zona, els diferents paràmetres físico-químics com el pH, la temperatura, la concentració de nitrats, el cabal del riu, l'impacte ambiental, com l'home aprofita i ha aprofitat els rius i l'impacte paisatgístic del canvi climàtic.

Altres