Informació

El divendres 24 de gener els alumnes del nostre centre de 2n de Batxillerat d’Història de l’Art, van anar conjuntament amb els alumnes de l’institut Monturiol, a Barcelona. El matí es va realitzar la visita guiada el Museu d’Història de Catalunya, i la visita al Palau de la Música. A la tarda, visita guiada al.Museu Nacional d'Art Catalunya (MNAC).

Aquesta visita està pensada per poder veure ”en viu“ algunes de les obres del temari de les Proves d'accés a la Universitat.

El passat dilluns 11 de febrer va tenir lloc la trobada de diferents instituts de l’Alt Empordà, entre ells el nostre, a Argelès sur Mer (França), organitzada pel grup de treball Exili, Deportació i Holocaust ,en el marc dels 80 anys de la commemoració del final de la Guerra Civil Espanyola.

Aquest any a més, van participar dos instituts de la Catalunya Nord : Lycée Bourquin, i Collège d’Argelès sur Mer.

El grup de treball EXILI, DEPORTACIÓ i HOLOCAUST, de l’Alt Empordà organitza la sortida de la RUTA DE L’EXILI, amb els alumnes de 4t ESO dels instituts de l’Alt Empordà, entre ells el nostre. A més, aquest any, 2 instituts francesos també participaran amb els nostres alumnes, dins les activitats de la jornada.

Enguany és un any molt especial, doncs fa 80 anys que es va acabar la Guerra Civil Espanyola, i precisament els alumnes faran el mateix recorregut que van fer les famílies de refugiats al final de la guerra.

El punt de reunió és la platja d’Argelers, antic camp de refugiats espanyols, però abans els alumnes es trobaran a l’Ajuntament de Figueres on es presentarà l’acte i parlarà un testimoni de la guerra dels Balcans, després es visitarà la placa en memòria dels exiliats i després es seguiran diferents recorreguts: el Museu del Mume, la maternitat d’Elna, Cotlliure, Agullana, Port-Bou, Ribesaltes…. Els alumnes del nostre institut visitaran la maternitat d’Elna.

El passat 28 de gener els alumnes d’Història del món contemporani de l’institut van participar en l’acte commemoratiu en memòria de les víctimes de l’Holocaust que, com cada any, organitzen conjuntament el Grup de Treball Exili, Deportació, Holocaust Alt Empordà; el MUME; el Servei Educatiu de l’Alt Empordà; el Memorial Democràtic, i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. L’acte, que va comptar amb la presència d’estudiants de fins a vuit instituts alt-empordanesos, va tenir lloc a la Jonquera, un lloc simbòlic per haver estat un dels principals escenaris de l’exili durant la Guerra Civil.

Dividida en dues parts, la jornada va començar amb una conferència de Dory Sontheimer, familiar de deportats al camp d’extermini d’Auschwitz i autora del llibre Les set caixes. A través de les vicissituds que va patir la seva família, la Dory va fer una lliçó d’història del segle XX tractant temes com el nacionalsocialisme, l’antisemitisme, la Segona Guerra Mundial o, també, la memòria històrica. La major part d’aquests temes es tornaren a abordar en la segona part la jornada, quan els alumnes del nostre institut van poder gaudir d’una extraordinària visita guiada per l’exposició permanent del Museu Memorial de l’Exili.

Des de la matèria de Cultura i valors ètics us proposem compartir l’activitat d’escriure missatges de Pau i No-violència en els diferents espais del nostre centre.

A 1r d’ESO relacionat amb el tema dels Drets Humans i els Drets de la Infància treballem el DENIP -Dia Escolar de la No-violència I la Pau-. Per aquest motiu hem treballat en equip en totes les classes omplint el passadís de 1r amb les nostres idees, imatges, missatges sobre la Pau i la No-violència i amb el desig de conèixer també els pensaments de tota la resta d’alumnat i professorat.

Trobareu en 3 espais diferents del nostre institut on també podreu escriure el que penseu sobre la pau i la no-violència. Així, al llarg de la setmana compartirem el que penseu sobre el valor de la pau tan necessària en el món.

Altres