Informació

El passat 29 de gener els alumnes d’Història del món contemporani de l’Institut Cendrassos van participar en l’acte commemoratiu en memòria de la víctimes de l’Holocaust que, any rere any, ve organitzant el Grup de Treball Exili, Deportació, Holocaust Alt Empordà.

L’acte va tenir lloc al Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera, i va comptar amb la presència, com a públic, d’estudiants dels diferents instituts de l’Alt Empordà. La jornada va començar amb una interessantíssima conferència per part de Dory Sontheimer, autora del llibre Les set caixes, que va explicar les vicissituds passades per la seva família, jueva, durant el nazisme.

La segona part de l’acte va girar entorn de la figura de Francesc Boix, el considerat fotògraf de Mauthausen, amb la projecció del documental Las dos guerras del fotógrafo Boix i una visita guiada per l’exposició Els primers trets de Francesc Boix que actualment alberga el museu. En definitiva, una jornada necessària per a prendre consciència, per a recordar, per a no oblidar.

Altres