Informació

El passat 22 d’abril el nostre centre es va omplir de Matemàtiques amb la celebració de la ja tradicional MATFSTA (Matefesta).

Les dues primeres hores ens van visitar el catedràtic de Química i Física de la Udg. Miquel Duran i tres becaris, en David, en Sergi i en Marc, per oferir-nos uns petits tallers relcionats amb les ciències i les matemàtiques: “Màgia, ciència i també algun secret”.

En Miquel i els seus tres ajudants van anar passant per tots els grups d’ESO realitzant petites xerrades on de forma “màgica” realitzaven petits trucs que amagaven rere seu conceptes matemàtics bàsics. Dins la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG realitzen activitats divulgatives on es relaciona de forma molt didàctica la ciència, la màgia i l'il·lusionisme.

Seguidament, els alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat van preparar uns estands amb activitats matemàtiques, on els seus companys de 1r, 2n i 3r d'ESO podien participar.

El pati del centre va quedar ple d'activitats matemàtiques diferents i lúdiques: jocs d'estratègia, enigmes, concursos de preguntes i respostes, etc. En podeu veure unes quantes al vídeo: Els estands de la MATFSTA 2016.

Un cop més felicitar l’originalitat i la implicació dels alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat que sense ells la festa no es podria realitzar.

D'entre tots els estands es van premiar els dos més originals:

    • 4t ESO: Eli Birtwistle, Júlia Manera, Marina Piñar, Ada Gorgot-Palau, Àlvaro Padilla i Àlex Fernandez. En aquest estand es combinaven els jocs d'estratègia i preguntes matemàtiques amb el tradicional joc de les cadires de forma molt original.
    • 1r Batxillerat: Isaac Capallera, Marc Casanovas, Eva Arnall, Yesenia Garcia, Meritxell Torrent, Almodis Ferrer i Xènia Giralt. Aquest grup van preparar un estand molt original que relacionava l’atzar amb preguntes matemàtiques. Va donar molt de joc gràcies a la implicació dels components del grup.

Altres