Informació

El 25 de novembre es celebra el Dia internacional contra la violència de gènere i des de la Regidoria de les dones de l'Ajuntament de Figueres ens han ofert una exposició sobre la violència de gènere a través de les noves tecnologies adreçada a adolescents. Aquesta exposició l'hem col·locada en el vestíbul del nostre centre per tal que sigui vista pel major nombre possible d'estudiants.

L'exposició consta de cinc roll-ups i cada roll-up està dissenyat amb contingut textual, visual i digital que interpel·la a la gent jove a reflexionar sobre conceptes relacionats amb la violència que s'exerceix a través de les xarxes socials. Els roll-ups contenen codis QR que porten a continguts visuals a través de l'ús del mòbil, és per això que el dia que treballin aquesta exposició és probable que es demani a l'alumnat que qui vulgui porti el mòbil al centre.

Aquesta exposició es treballarà des de tutoria o bé des de la matèria de cultura i valors ètics, segons els cursos. També estarà a l'abast de l'alumnat en les hores del pati.

Com és ben sabut, Internet en general i les xarxes socials en concret s'estan convertit en nous mecanismes per exercir control i assetjament, formes de la violència de gènere en la parella. Com indiquen els últims estudis que s'han fet respecte a la percepció de la violència en adolescents i joves, aquesta es manifesta de forma creixent, i és per aquest motiu que creiem que és primordial treballar des de la prevenció, a través de campanyes de sensibilització adreçades a la nostra joventut.

Altres